Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
idź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
description

Akt prawny

Akt prawny
obowiązujący
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2005 nr 207 str. 20
Wersja aktualna od 2005-08-08
Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej, L rok 2005 nr 207 str. 20
Wersja aktualna od 2005-08-08
Akt prawny
obowiązujący
ZAMKNIJ close

Alerty

DECYZJA KOMISJI

z dnia 8 sierpnia 2005 r.

zmieniająca decyzję 2005/240/WE zatwierdzającą metody klasyfikacji tusz wieprzowych w Polsce

(notyfikowana jako dokument nr C(2005) 2985)

(Jedynie tekst w języku polskim jest autentyczny)

(2005/609/WE)

KOMISJA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,

uwzględniając Traktat ustanawiający Wspólnotę Europejską,

uwzględniając rozporządzenie Rady (EWG) nr 3220/84 z dnia 13 listopada 1984 r. ustanawiające wspólnotową skalę klasyfikacji tusz wieprzowych (1), w szczególności jego art. 5 ust. 2,

a także mając na uwadze co następuje:

(1) Decyzją Komisji 2005/240/WE (2) zatwierdzono trzy metody klasyfikacji tusz wieprzowych w Polsce.

(2) Rząd Polski skierował do Komisji wniosek o zatwierdzenie zmian w opisie dwóch przyrządów.

(3) Analiza tego wniosku wykazała, że zostały spełnione warunki dla zatwierdzenia zmienionego opisu wspomnianych przyrządów.

(4) Należy zatem odpowiednio zmienić decyzję 2005/240/WE.

(5) Środki przewidziane w niniejszej decyzji są zgodne z opinią Komitetu Zarządzającego ds. Wieprzowiny,

PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DECYZJĘ:

Artykuł 1

W Załączniku do decyzji 2005/240/WE wprowadza się następujące zmiany:

1) część 2 pkt 2 otrzymuje brzmienie:

„2) Przyrząd jest wyposażony w sondę ultradźwiękową o częstotliwości 3,5 MHz (U-Systems).

Wyniki pomiarów są przetwarzane na szacunkową zawartość chudego mięsa za pomocą samego przyrządu Ultra-FOM.”;

2) część 3 pkt 2 otrzymuje brzmienie:

„2) Przyrząd jest wyposażony w 16 przetworników ultradźwiękowych o częstotliwości 2 MHz (GE Inspection Technologies).

Dane ultradźwiękowe powinny obejmować pomiary grubości słoniny i grubości mięśnia.

Wyniki pomiarów przetwarzane są na szacunkową zawartość chudego mięsa za pomocą komputera.”.

Artykuł 2

Niniejsza decyzja skierowana jest do Rzeczpospolitej Polskiej.

Sporządzono w Brukseli, dnia 8 sierpnia 2005 r.

W imieniu Komisji

Mariann FISCHER BOEL

Członek Komisji

(1) Dz.U. L 301 z 20.11.1984, str. 1. Rozporządzenie ostatnio zmienione rozporządzeniem (WE) nr 3513/93 (Dz.U. L 320 z 22.12.1993, str. 5).

(2) Dz.U. L 74 z 19.3.2005, str. 62.

* Autentyczne są wyłącznie dokumenty UE opublikowane w formacie PDF w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej.
Treść przypisu ZAMKNIJ close
Treść przypisu ZAMKNIJ close
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00